Vera Vogel

Jonge maker | Trainer

DSC_1160

Ze was te zien in Young Ones voorstellingen als ‘De Odyssee van O’, ‘Avenue Liberté’, ‘Ad Fundum’, ‘When Romeo Meets Juliet’, ‘De Normalen’, ‘Luister!’ en ‘Cirque de la Faim’.

 

Vera is een jonge maker, actrice en docent in opleiding. Ze is bezig met de opleiding tot theaterdocent bij ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Zwolle. Daarnaast volgde ze mimetrainingen van Ide van Heijningen en Virág Dezső van de Moving Academy for Performing Arts en van Karina Holla op de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Verder speelde Vera in de voorstelling ‘Purple Wedding’, geregisseerd door Anastasiia Liubchenko. Deze voorstelling werd gespeeld in Zwolle en Kiev (Oekraïne) en is ontstaan uit een samenwerkingsverband tussen de Moving Academy for Performing Arts- Studio MAPA Nederland en Mime Wave Ukraine. Ook speelde ze in de productie ‘Vrij Spel’ van Theatergroep De Jonge Honden en in de mimevoorstelling ‘iWander’.

Vera:

Ik wil graag theater maken vanuit het onbekende. Ik heb gemerkt dat er mooie dingen gebeuren zodra ik het niet meer weet. Ik wil leren zo min mogelijk te weten, want het al van te voren weten staat het ontdekken van iets nieuws in de weg.